GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜM SEMİNERLERİ
Bir Aşçının Dünlüğü – Mutfak Ekipmanlarının Mutfaktaki Rolü ve Önemi
Konuk: Murat Aslan
Konu: Mutfak Ekipmanlarının Mutfaktaki Rolü ve Önemi
Tarih: 22.04.2021
Yer/Saat: WEBINAR – 14.00-15.00
Özet:Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Kısık Ateş ve İnoksan iş birliği ile, 22 Nisan 2021 Perşembe günü; gerçekleşen çevrimiçi seminerde Şef Aslan, mutfak ekipmanlarının rolü ve önemi hakkında bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.
Mutfakta Yeni Kariyer Fırsatları
Konuk: Eyüp Kemal Sevinç
Konu: Mutfakta Yeni Kariyer Fırsatları
Tarih: 25.03.2021
Yer/Saat: WEBINAR – 14.00-15.00
Özet: EKS Mutfak Kurucu Şefi; Eyüp Kemal Sevinç’in katılımı gerçekleşen çevrimiçi seminerde; Sevinç, bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı ve son yıllarda mutfakta oluşan kariyer fırsatları konusunda detaylı bilgiler verdi.
Porselen ve Sağlık
Konuk: Burak Koçoğlu
Konu: Porselen ve Sağlık
Tarih: 11.03.2021
Yer/Saat: WEBINAR – 14.00-15.00
Özet: Kütahya Porselen Ege Bölge Müdürü; Burak Koçoğlu’nun katılımı gerçekleşen çevrimiçi seminerde; Koçoğlu, bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.
Gastronomide Kişisel Gelişim
Konuk: Rafet İnce
Konu: Gastronomide Kişisel Gelişim
Tarih: 08.01.2021
Yer/Saat: WEBINAR – 13.00-14.00
Özet: NG Grup Gastronomi Direktörü; Şef Rafet İnce’nin katılımı gerçekleşen çevrimiçi seminerde; Şef İnce, bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.
Şeflikten Lüks Markalar Ülke Müdürlüğüne Uzanan Yolculuk
Konuk: Uğur Talayhan
Konu: Şeflikten Lüks Markalar Ülke Müdürlüğüne Uzanan Yolculuk
Tarih: 22.12.2020
Yer/Saat: WEBINAR – 15.30-16.30
Özet: Swissotel The Bosphorus Genel Müdür’ü Uğur Talayhan’ın katılımı ile gerçekleşen çevrimiçi seminerde, Talayhan bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.
Anadolu Mutfak Kültürü
Konuk: Ali Ronay
Konu: Anadolu Mutfak Kültürü
Tarih: 15.12.2020
Yer/Saat: WEBINAR – 15.30-16.30
Özet: Swissotel The Bosphorus Executive Chef’i Ali Ronay’ın katılımı ile gerçekleşen çevrimiçi seminerde, Şef Ronay Anadolu Mutfak Kültürü’ne ilişkin bir sunum yaptı.
Rafine Anadolu Mutfağı
Konuk: Maksut Aşkar
Konu: Rafine Anadolu Mutfağı
Tarih: 08.12.2020
Yer/Saat: SAKAİ – 15.30-16.30
Özet: Neolokal Restoran şefi ve ortağı Maksut Aşkar’ın katılımı gerçekleşen çevrimiçi seminerde; Şef Aşkar bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.
Anadolu’dan Mutfak Hikayeleri
Konuk: Ömür Akkor (Şef, Yemek Araştırmacısı ve Seyyah – Zennup 1844)
Konu: Anadolu’dan Mutfak Hikayeleri
Tarih: 01.12.2020
Yer/Saat: SAKAİ – 15.30-16.30
Özet:Ünlü şef Ömür Akkor’un katılımı ile gerçekleşen çevrimiçi seminerde; öğrenciler ve katılımcılar Anadolu’dan Mutfak Hikayeleri hakkında bilgi sahibi oldular.
Mutfak Sorunları ve Çözüm Teknikleri
Konuk: Alper Tuğrul Ünlütürk (Zennup 1844 Mutfak Kordinatörü)
Konu: Mutfak Sorunları ve Çözüm Teknikleri
Tarih: 24.11.2020
Yer/Saat: SAKAİ – 15.30-16.30
Özet: Zennup 1844 Mutfak Koordinatörü Alper Tuğrul Ünlütürk’ün katılımı ile gerçekleşen çevrimiçi seminerde; Şef Ünlütürk bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.
Zincir İşletmelerde Mutfak Yönetimi
Konuk: Murat Aslan (Big Chefs Mutfak Koordinatörü)
Konu: Zincir İşletmelerde Mutfak Yönetimi
Tarih: 17.11.2020
Yer/Saat: SAKAİ – 15.30-16.30
Özet: Executive Chef ve aynı zamanda BigChefs Mutfak Koordinatörü Murat Aslan’ın katılımı ile gerçekleşen çevrimiçi seminerde; Şef Aslan bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.
Kahramanmaraş’tan Lizbon’a Lezzet ve Kültür Yolculuğu
Konuk: Fikret Özdemir
Konu: Kahramanmaraş’tan Lizbon’a Lezzet ve Kültür Yolculuğu
Tarih: 06.12.2019
Yer/Saat: Y110-13:30-15:20
Özet: Ünlü Şef; Fikret Özdemir’in katılımı ile gerçekleşen seminerde; Şef Özdemir, sektörel tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.
Türk Kahvesinin Hikayesi
Konuk: Osman Serim
Konu: Türk Kahvesinin Hikayesi
Tarih: 05.12.2019
Yer/Saat: Rektörlük Konferans Salonu-11:00-12:00
Özet: Konuk Osman Serim dünden bugüne Türk Kahvesinin yolculuğu, üretim ve tüketim teknikleri ve dünya pazarında Türk Kahvesi’nin bugünkü konumu hakkında bilgiler verdi.
Bir Şefin Hayatı: Ali Ronay
Konuk: Ali Ronay
Konu: Bir Şefin Hayatı
Tarih: 02.12.2019
Yer/Saat: Y010-14:30-16:00
Özet: Ünlü Şef; Ali Ronay’ın katılımı ile gerçekleşen “Bir Şefin Hayatı” isimli panelde, Ali Ronay sektörel tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.
Ayıntap’tan Gaziantep’e Mutfak Kültürü
Konuk: Gonca Tokuz
Konu: Anyıntap’tan Gaziantep’e Mutfak Kültürü
Tarih: 09.05.2019
Yer/Saat: T312-11:00-12:00
Özet: Gaziantep’in yeme-içme kültürü hakkında bilgiler verildi diğer bölgeler ile kıyas yapılarak bölgesel farklılıklar gözlemlendi.
İstanbul’un Yeme-İçme Kültürü
Konuk: Levon Bağış
Konu: İstanbul’un Yeme-İçme Kültürü
Tarih: 26.03.2019
Yer/Saat: T114-13:30-15:00
Özet: İstanbul’un yeme-içme kültürü hakkında bilgiler verildi diğer bölgeler ile kıyas yapılarak farklılıklar gözlemlendi.
Hillside Beach Club Tanıtım ve Staj Süreçleri Hakkında Bilgilendirme
Konuklar:
- Evren ERGEZEN – Hillside Beach Club, İnsan Kaynakları Müdürü
- Özgür AKTAŞ – Hillside Beach Club, Executive Chef
- Zafer DELİBAŞ -Hillside Beach Club, Ana Restoran Müdürü
Konu: Hillside Beach Club sektör/işletme tanıtımı ve iş/staj olanakları hakkında bilgilendirme.
Tarih: 13.02.2019
Yer / Saat: T 210 – 11:30- 13:30
Özet: Hillside Beach Club yetkilileri sektöre ilişkin bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştılar.
Turizmin Geleceğini Konuşuyoruz II – Şefler Konuşuyor
Konuklar:
- Şef Maksut Aşkar – Neolokal Restoran,
- Şef Aylin Yazıcıoğlu – Nicole Restoran,
- Şef Yılmaz Öztürk – Mürver Restoran
Konu: Gastronomi Sektörünün Geleceği
Tarih: 20.12.2018
Yer / Saat: Rektörlük Konferans Salonu – 09.00
Özet: Anadolu’nun yerel üreticilerini de destekleyerek ilerledikleri bu yolda Türkiye gastronomi turizmine katkı sağlayacak öneriler sunan ünlü şefler, son yıllarda gastronomi alanında dünyada popüler hale gelen destinasyonların başarısının altında yatan nedenlere dikkat çektiler.
İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği (İZPAD) Yönetim Kurulu Üyeleri ile Söyleşi
Konuk: İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği (İZPAD) Yönetim Kurulu Üyeleri
Konu: Dernek faaliyetleri, yarışma hakkında bilgilendirme, iyi şef nasıl olunur?
Tarih: 21.11.2018
Yer / Saat: T-1B09 – 14:30-16:30
Özet: İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği (İZPAD) Yönetim Kurulu Üyeleri dernek hakkında bilgilendirme yaptılar.