2017-2018 Akademik Yılı Etkinlikleri
Gastronomi Bölüm Seminerleri -1
Konuk: Dr. İ. Ayhan Güleyen
Konu: Anadolu Üzümlerinin Karakteristik Özellikleri
Tarih: 04.12.2017
Yer / Saat: F003 Amfi- 12.30
Özet: Anadolu üzümlerinin karakteristik özelliği ve kullanım alanları konusunda bilgi verilmiştir.
Gastronomi Bölüm Seminerleri -2
Konuk: Dr. Dilşen Oktay
Konu: Ege Bölgesi’nde Zeytin ve Zeytinyağı
Tarih: 19.02.2018
Yer / Saat: T 513- 13.30
Özet: Ege Bölgesi’nin bir zenginliği olan zeytinin karakteristik özelliği, kullanım alanları ve yetiştiği bölge özelliklerine ilişkin bilgiler verilmiştir. Ayrıca tadım etkinliği düzenlenmiştir.
Gastronomi Bölüm Seminerleri -3
Konuk: Özlem Warren
Konu: Özlem’s Turkish Table – Türk Mutfağının yurtdışındaki yeri ve gençlerimize öneriler.
Tarih: 02.05.2018
Yer / Saat: Y 109- 13.00
Özet: ‘Özlem’s Turkish Table’ ismini verdiği yemek kitabı dünya genelinde satışa sunulan Özlem Warren; kitabın çıkış hikayesini, Türk Mutfağı’nın yurtdışındaki yerini ve kendi tecrübelerini Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile paylaştı.
Gastronomi Topluluğu Semineri- I
Konuk: Serkan Sağsöz – Kahve Kavurma Şampiyonu
Konu: Nitelikli Kahveye Giriş 101
Tarih: 06.04.2018
Yer / Saat: Y 110- 15.00
Özet: Avrupa Nitelikli Kahve Birliği (SCAE ) tarafından düzenlenen Türkiye Kahve Kavurma Şampiyonası’nda birinci olan Serkan Sağsöz’ün katılımlarıyla beraber uygulamalı olarak kahvenin kavruluşunu ve ardından tadımını yapılmıştır.
2018-2019 Akademik Yılı Etkinlikleri
Gastronomi Bölüm Seminerleri -1
Konuk: Gülsüm Gülsün Altunay – Gıda Mühendisi/Eğitmen Şef
Konu: Türk Mutfağı’nın Sürdürülebilirliği
Tarih: 16.10.2018
Yer / Saat: F 003 Amfi- 13.30
Özet: Dünya Gıda Günü Kapsamında düzenlenen etkinlikte, Türk Mutfağı’nın yapısı, sürdürülebilirliği ve farklı pişirme teknikleri konuları hakkında öğrencilere çeşitli bilgiler aktarılmıştır.