Curriculum
1. Dönem 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı T+U YK AKTS Ders Kodu Ders Adı T+U YK AKTS
GAST 1101 GIDA BİLİMİNE GİRİŞ 2+2+0 3 8      GAST 1102 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ 2+2+0 3 7
GAST 1103 GASTRONOMİNİN TEMELLERİ 3+0+0 3 7      GAST 1104 ÖZEL İÇERİKLİ GIDALAR 2+2+0 3 7
ISLT 1101 İŞLETMEYE GİRİŞ 3+0+0 3 7      GAST 1106 MUTFAK YÖNETİMİ 2+2+0 3 8
SOFL 1115 İNGİLİZCE I 4+0+0 4 4      ISG 9110 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I 2+0+0 2 2
TURK 1110 TÜRK DİLİ I 2+0+0 2 2      SOFL 1116 İNGİLİZCE II 4+0+0 4 4
UFND 5010 ETİK KÜLTÜRÜ 2+0+0 2 2      TURK 1210 TÜRK DİLİ II 2+0+0 2 2
Toplam AKTS :30 Toplam AKTS :30
  
3. Dönem 4. Dönem
Ders Kodu Ders Adı T+U YK AKTS Ders Kodu Ders Adı T+U YK AKTS
GAST 2203 ET VE ET ÜRÜNLERİ BİLİMİ 2+2+0 3 5      GAST 2202 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ BİLİMİ 2+2+0 3 7
GAST 2207 YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROLÜ VE SATIN ALMA 2+2+0 3 5      GAST 2204 SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ TURİZMİ 3+0+0 3 6
GAST 2209 MUTFAK UYGULAMALARI VE PİŞİRME TEKNİKLERİ I 2+2+0 3 6      GAST 2212 MUTFAK UYGULAMALARI VE PİŞİRME TEKNİKLERİ II 1+4+0 3 7
HIST 1110 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2+0+0 2 2      HIST 1210 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2+0+0 2 2
SEÇMELİ GAST3-1 3. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - - 60      UFND 2010 ARAŞTIRMA KÜLTÜRÜ 2+0+0 2 2
SEÇMELİ GAST3-2 3. DÖNEM ALAN ZORUNLU DERSLERİ - - 60      SEÇMELİ GAST4 4. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - 2 60
Toplam AKTS :138 Toplam AKTS :84
  
5. Dönem 6. Dönem
Ders Kodu Ders Adı T+U YK AKTS Ders Kodu Ders Adı T+U YK AKTS
GAST 3305 STAJ 0+0+0 0 8      GAST 3308 İÇECEK TEKNOLOJİSİ 2+2+0 3 7
GAST 3307 BESLENME İLKELERİ VE MENÜ TASARIMI 3+0+0 3 6      GAST 3310 FONKSİYONEL VE SAĞLIK GIDA ÜRÜNLERİ 2+2+0 3 6
GAST 3309 TÜRK MUTFAĞI VE YÖRESEL MUTFAKLAR 1+6+0 4 10      GAST 3312 PASTACILIL VE FIRINCILIK ÜRÜNLERİ UYGULAMALARI 1+6+0 4 10
UFND 7010 SOSYAL SORUMLULUK 0+2+0 1 1      UFND 6110 GİRİŞİMCİLİK VE İŞ PLANLAMASI 2+0+0 2 2
SEÇMELİ UNI5 5. DÖNEM ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLERİ - - 50      GAST 3304 SU ÜRÜNLERİ BİLİMİ 2+2+0 3 6
SEÇMELİ UNI6 6. DÖNEM ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLERİ - 3 50
Toplam AKTS :75 Toplam AKTS :81
  
7. Dönem 8. Dönem
Ders Kodu Ders Adı T+U YK AKTS Ders Kodu Ders Adı T+U YK AKTS
GAST 4401 DÜNYA MUTFAKLARI I 1+6+0 4 9      GAST 4402 DÜNYA MUTFAKLARI II 1+6+0 4 9
GAST 4405 STAJ 0+0+0 0 8      GAST 4404 HUBUBATLAR VE ÜRETİM YÖNTEMLERİ 2+2+0 3 7
GAST 4407 MUTFAK AKIMLARI 2+0+0 2 7      GAST 4408 RESTORAN VE BANKET YÖNELİMİ 2+2+0 3 8
SEÇMELİ GAST7 7. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - - 60      GAST 4416 İLERİ PASTACILIK UYGULAMALARI 1+4+0 3 6
SEÇMELİ GAST8 8. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - 3 60
Toplam AKTS :84 Toplam AKTS :90
  


* Müfredatta bulunan seçmeli ders gruplarının ayrıntısını görmek için tıklayınız.
* İlgili dönemde açılacak seçmeli derslere Öğrenci İşleri Müdürlüğü veya bölümünüzün internet sayfalarından erişebilirsiniz.