UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU / GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI - Dersler
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GAST 1101 GIDA BİLİMİNE GİRİŞ 2+2+0 Zorunlu 8
GAST 1103 GASTRONOMİNİN TEMELLERİ 3+0+0 Zorunlu 7
ISLT 1101 İŞLETMEYE GİRİŞ 3+0+0 Zorunlu 7
SOFL 1115 İNGİLİZCE I 4+0+0 Zorunlu 4
TURK 1110 TÜRK DİLİ I 2+0+0 Zorunlu 2
UFND 5010 ETİK KÜLTÜRÜ 2+0+0 Zorunlu 2
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GAST 1102 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ 2+2+0 Zorunlu 7
GAST 1104 ÖZEL İÇERİKLİ GIDALAR 2+2+0 Zorunlu 7
GAST 1106 MUTFAK YÖNETİMİ 2+2+0 Zorunlu 8
ISG 9110 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I 2+0+0 Zorunlu 2
SOFL 1116 İNGİLİZCE II 4+0+0 Zorunlu 4
TURK 1210 TÜRK DİLİ II 2+0+0 Zorunlu 2
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GAST 2203 ET VE ET ÜRÜNLERİ BİLİMİ 2+2+0 Zorunlu 5
GAST 2207 YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROLÜ VE SATIN ALMA 2+2+0 Zorunlu 5
GAST 2209 MUTFAK UYGULAMALARI VE PİŞİRME TEKNİKLERİ I 2+2+0 Zorunlu 6
HIST 1110 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2+0+0 Zorunlu 2
[G] SEÇMELİ GAST3-1 3. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 6 1
[G] SEÇMELİ GAST3-2 3. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 6 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GAST 2202 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ BİLİMİ 2+2+0 Zorunlu 7
GAST 2204 SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ TURİZMİ 3+0+0 Zorunlu 6
GAST 2212 MUTFAK UYGULAMALARI VE PİŞİRME TEKNİKLERİ II 1+4+0 Zorunlu 7
HIST 1210 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2+0+0 Zorunlu 2
UFND 2010 ARAŞTIRMA KÜLTÜRÜ 2+0+0 Zorunlu 2
[G] SEÇMELİ GAST4 4. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 6 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GAST 3305 STAJ 0+0+0 Zorunlu 8
GAST 3307 BESLENME İLKELERİ VE MENÜ TASARIMI 3+0+0 Zorunlu 6
GAST 3309 TÜRK MUTFAĞI VE YÖRESEL MUTFAKLAR 1+6+0 Zorunlu 10
UFND 7010 SOSYAL SORUMLULUK 0+2+0 Zorunlu 1
[G] SEÇMELİ UNI5 5. DÖNEM ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 5 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GAST 3308 İÇECEK TEKNOLOJİSİ 2+2+0 Zorunlu 7
GAST 3310 FONKSİYONEL VE SAĞLIK GIDA ÜRÜNLERİ 2+2+0 Zorunlu 6
GAST 3312 PASTACILIK VE FIRINCILIK ÜRÜNLERİ UYGULAMALARI 1+6+0 Zorunlu 10
UFND 6110 GİRİŞİMCİLİK VE İŞ PLANLAMASI 2+0+0 Zorunlu 2
[G] SEÇMELİ UNI6 6. DÖNEM ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 5 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GAST 4401 DÜNYA MUTFAKLARI I 1+6+0 Zorunlu 9
GAST 4405 STAJ 0+0+0 Zorunlu 8
GAST 4407 MUTFAK AKIMLARI 2+0+0 Zorunlu 7
[G] SEÇMELİ GAST7 7. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 6 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GAST 4402 DÜNYA MUTFAKLARI II 1+6+0 Zorunlu 9
GAST 4404 HUBUBATLAR VE ÜRETİM YÖNTEMLERİ 2+2+0 Zorunlu 7
GAST 4408 RESTORAN VE BANKET YÖNETİMİ 2+2+0 Zorunlu 8
[G] SEÇMELİ GAST8 8. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 6 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster




https://obs.yasar.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?lang=tr&curSunit=401155
Curriculum
1. Dönem 2. Dönem
Ders Kodu Ders Adı T+U YK AKTS Ders Kodu Ders Adı T+U YK AKTS
Toplam AKTS :0 Toplam AKTS :0
  
3. Dönem 4. Dönem
Ders Kodu Ders Adı T+U YK AKTS Ders Kodu Ders Adı T+U YK AKTS
Toplam AKTS :0 Toplam AKTS :0
  


* Müfredatta bulunan seçmeli ders gruplarının ayrıntısını görmek için tıklayınız.
* İlgili dönemde açılacak seçmeli derslere Öğrenci İşleri Müdürlüğü veya bölümünüzün internet sayfalarından erişebilirsiniz.