“İZMİR SOKAK LEZZETLERİ” İSİMLİ BÖLÜM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ.

20 Kasım 2018 tarihinde, Kent ve Kimlik: Sokağın Mutfağı Bir Kenti Temsil Edebilir mi?” başlıklı bir seminer düzenlenmiştir. Seminere konuşmacı olarak katılan, koleksiyoncu ve aynı zamanda araştırmacı olan Nejat YENTÜRK “Gastronomi alanında markalaşmak istiyorsak öncelikle kentin değerlerini korumalı ve sahip çıkmalıyız. Elimizde hem 100 yıl hem de 1000 yıl aralığında mutfak tarihimize ışık tutacak yazılı kaynak mevcut. Bu nedenle araştırmacılarımıza büyük iş düşüyor. Tescil konusunda yaşadığımız uluslararası sorunları yaşamamak için mutfak tarihimizi iyi bilmeliyiz ve kullanmalıyız” diye konuştu.