YAŞAR ÜNİVERSİTESİ
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
STAJ DERSİ BİLGİLENDİRMESİ
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü staj dersinin temel amacı, öğrencilerin öğrenimleri sırasında kazandıkları teorik bilgileri uygulamayla pekiştirmeleri ve iş hayatına yönelik becerilerini geliştirmeleridir. Staj, öğrencileri kamu ve özel sektördeki iş hayatına hazırlamakta olup bir uygulama niteliği taşımaktadır.
Öğrencilerimiz “İş Güvenliği ve İş Sağlığı” dersini aldıkları dördüncü yarıyıl sonundan itibaren staj yapabilirler. Bölümümüzün, 60 iş günlük zorunlu stajı bulunmakta olup bu süre en fazla iki parçaya (30 + 30) bölünebilir. Öğrenciler stajı ders olarak saydırabilmek için, ilgili dersin seçilmesinden önceki yaz döneminde stajlarını yapıp dosyalarını teslim etmelidirler.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü staj süreci, aşağıdaki linkte yer alan Yaşar Üniversitesi Staj Yönergesi’ne tabidir.
https://www.yasar.edu.tr/files/Yonetmelik-Yonerge/41779699157617807298.pdf
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü Staj Başvuru Bilgileri için aşağıdaki linke tıklayınız.
Staj başvurusu yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız.
Staj formu için aşağıdaki linke tıklayınız.
Zorunlu Staj Formu
Türkçe
Zorunlu-Staj-Formu_2022 GÜNCEL
İngilizce
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Staj Komisyonu Bşk.
Doç. Dr. Seda Genç
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Staj Komisyonu Üyesi
Yrd. Doç. Dr. Eylem Ezgi FADILOĞLU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Staj Komisyonu Üyesi
Dr. Öğretim Elemanı Duygu ÇELEBİ
Önemli Bilgiler
- Öğrenimleri devam eden öğrencilerin stajlarını yaz aylarında ya da yarıyıl tatilinde yapmaları esastır.
- Staj süresi 60 iş günüdür. (İzinli olunan günler staj süresinden sayılmaz.)
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin stajlarını yapabileceği yerler arasında; yiyecek- içecek işletmeleri, endüstriyel mutfaklar, turizm işletmesi belgeli tesislerin yiyecek-içecek ve mutfak bölümleri, yolcu gemilerinin yiyecek-içecek ve mutfak bölümleri, eğlence tesislerinin yiyecek-içecek ve mutfak bölümleri, hava yolu ikram hizmeti sunan işletmeler, catering işletmeleri ve öğrencilerin talebi doğrultusunda Staj Komisyon Başkanı tarafından uygun görülen diğer işletmeler yer almaktadır.
- Staj evrakı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Staj Komisyonu üyelerinden biri tarafından incelenir. Gerek duyulması halinde komisyon üyesi, stajıyla ilgili olarak öğrencinin kendisi ile mülakat yapabilir ve/veya raporun yeniden yazılmasını talep edebilir.
- Staj Raporunun değerlendirilmesinde Yaşar Üniversitesi Staj Yönergesi esas alınır.
- Değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır ve sonuçları Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü kanalıyla Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne iletilir. Değerlendirme sonunda en az 60 puan alan öğrenci stajdan başarılı sayılır.
- Değerlendirme sonuçları Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından “Başarılı” (S-Satisfactory) ya da “Başarısız” (U-Unsatisfactory) olarak öğrencilerin transkriptlerine işlenir.
- Öğrencinin stajdan başarısız bulunması halinde, staj aynı koşullarla tekrar edilir.
- Staj dosyasının son sayfasında bulunan staj raporu Türkçe olarak elle yazılmalıdır.
- Staj dosyasında yer alan bilgiler eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır.
- Staj dosyasının her sayfası imzalatılmalı ve mühürletilmelidir. İmzalatılmamış ve mühürletilmemiş raporların geçersiz olduğu unutulmamalıdır.