Türk mutfağının yurt dışında tanınmasına öncülük eden ünlü isimlerden biri olan Nicole Restoran’ın Şefi Aylin Yazıcıoğlu, bilgilerini Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile paylaşıyor. Her yöredeki küçük lokantaların neden turizm elçiliğimiz gibi ciddiye alınıp düzenlenmesi gerektiğini anlatan Şef Yazıcıoğlu, İzmir’in potansiyeline de dikkat çekti.

Şefliğini üstlendiği Nicole Restoran’ın, yüzlerce rehberin ve milyonlarca çevrimiçi incelemelinin derlemesini temel alan La Liste 2019’a göre dünyanın en iyi 1000 restoranı arasında yer almasını sağlayan Aylin Yazıcıoğlu, Yaşar Üniversitesi’nde verdiği ‘Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar’ dersi ile birikimlerini öğrencilere aktarıyor. Öğrencilerle birlikte Türk mutfağının zenginliğine doğru bir yolculuk gerçekleştirdiklerine değinen Şef Yazıcıoğlu, “Hep birlikte mutfakta öğrenmeyi, öğrenirken memleketin bir zenginliğinden diğerine savruluyoruz. Ülkemizin gastronomik geleceği ile ilgili hayallerim var. Organizasyon aklının işlediği bir ülkede, gençler en iyi eğitimi almalı, çalışma alanları doğadan ve insandan yana düzenlenmeli ve hakikat bir mucize beklemeden emeğimizle yeniden sofraya gelmeli” dedi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ